Justin Bieber schrijft maandag een uitgebreid bericht op Instagram openhartig over hoe het is om als kindster op te groeien.

De nu 25-jarige Bieber vertelt hoe het voor hem was om op te groeien in de spotlights. Hij stelt onder meer dat kindsterren onder ondoenlijk veel druk staan en er te veel verantwoordelijkheid wordt gegeven aan deze jonge mensen "van wie de hersenen nog niet ontwikkeld zijn".

Bieber schrijft dat zijn leven binnen twee jaar volledig op z'n kop stond. "Het ene moment was ik een dertienjarige jongen uit een klein dorpje in Canada en het andere moment werd ik overal geprezen en vertelden miljoenen mensen me dat ze van me hielden en hoe geweldig ik was. Als je dit soort dingen vaak genoeg hoort als je jong bent, ga je erin geloven."

Justin Biebers verhaal over zijn jeugd op Instagram. (Foto: Instagram/Justin Bieber)

'Ik had geen skills voor het echte leven'

Bieber herinnert zich hoe het voelde om als achttienjarige ster "geen skills te hebben voor het echte leven, maar wel miljoenen op de bank en eindeloze mogelijkheden". Op zijn twintigste had Bieber naar eigen zeggen "alle slechte beslissingen die je kunt nemen in het leven" genomen en was hij niet meer "de meest geliefde en aanbeden persoon ter wereld" maar "de meest geridiculiseerde, bekritiseerde en gehate persoon ter wereld".

De zanger vertelt dat hij rond zijn negentiende aan de harddrugs ging en zijn band met mensen om hem heen kapotmaakte. "Ik was gepikeerd, boos en respectloos jegens vrouwen. Ik distantieerde me van iedereen die van me hield en verborg me achter een schim van mezelf. Ik dacht dat ik dat nooit meer zou kunnen veranderen en het heeft me jaren gekost om die relaties weer op te bouwen."

'Vecht door als alles tegen lijkt te zitten'

Het gaat inmiddels een stuk beter met Bieber en daarvoor bedankt hij in het bericht de mensen om zich heen. Hij noemt daarnaast zijn huwelijk met Hailey Baldwin "het beste seizoen" van zijn leven.

Ook steekt de zanger fans die door een moeilijke tijd gaan een hart onder de riem. "Vecht door als alles tegen lijkt te zitten. Jezus houdt van je."