Oud-koning Juan Carlos van Spanje is weer thuis. Hij is voldoende hersteld van zijn hartoperatie en heeft het ziekenhuis in Madrid verlaten, aldus de directeur van het universitaire ziekenhuis.

De 81-jarige vader van de huidige koning Felipe, die in Spanje nog steeds de titel van koning draagt, onderging vorige week zaterdag een driedubbele bypassoperatie. Vrijdag kreeg hij bezoek van de premier van Spanje, Pedro Sánchez.

Juan Carlos is sinds zijn troonsafstand in 2014 vanwege zijn slechte gezondheid niet vaak meer in het openbaar te zien. Zo is hij meerdere keren geopereerd aan zijn knieën en heupen, waardoor hij slecht ter been is.

Ook zijn vele vermeende buitenechtelijke relaties waren een reden voor hem om de openbaarheid steeds meer te schuwen, behalve bij officiële gelegenheden waarbij zijn aanwezigheid vereist was.

Eerder deze maand was de oud-koning nog wel aanwezig bij een zeilwedstrijd in Finland. Zelf zeilde hij vroeger op hoog niveau; zo deed hij mee aan de Olympische Spelen van 1972.