De curator van het failliete Fyre Festival wil geld zien van een aantal sterren die hebben geprofiteerd van het evenement, dat op een fiasco uitdraaide. Volgens Variety is de beheerder woensdag rechtszaken gestart tegen Kendall Jenner, Emily Ratajkowski en de band blink-182.

Jenner en Ratajkowski werden betaald om het festival te promoten op Instagram. Ze kregen daar respectievelijk 275.000 dollar (bijna 250.000 euro) en 300.000 dollar (270.000 euro) voor.

De curator stelt in de rechtbankpapieren dat die afspraken onderdeel van de fraude van organisator Billy McFarland waren en daardoor teruggedraaid moeten worden. McFarland zit een gevangenisstraf van zes jaar uit voor oplichting rond het Fyre Festival.

In de papieren beschuldigen de eisers de twee modellen ervan het vertrouwen van hun fans en volgers te hebben misbruikt.

Festival had in 2017 op Bahama's moeten plaatsvinden

Zelf annuleerden de twee sterren hun plannen om Fyre te bezoeken vanwege de problemen rond het festival, maar daarover zeiden ze niets tegen hun volgers. Ook hebben ze niet laten weten dat ze werden betaald om over het evenement te posten.

Blink-182 zou een van de hoofdacts zijn van het festival, dat in het voorjaar van 2017 op de Bahama's had moeten plaatsvinden. De band zou daar een half miljoen dollar voor hebben ontvangen, die de gedupeerde investeerders nu opeisen.

Promotievideo mislukte Fyre Festival
102
Promotievideo mislukte Fyre Festival