De speech van Taylor Swift tijdens de MTV VMA's, waarin ze het Witte Huis opriep om te reageren op haar petitie voor de Equality Act, is ook in Washington gehoord. Persofficier Judd Deere reageerde dinsdag op de woorden van de zangeres.

"De regering-Trump is absoluut tegen discriminatie in welke vorm dan ook en steunt de gelijke behandeling van een ieder. Echter, de Equality Act-wet die is aangenomen in de huidige vorm rammelt en ondermijnt ouderlijke rechten", aldus Deere.

Swift maakt zich al jaren hard voor de gelijke rechten van de lhbti-gemeenschap en haalde een half miljoen handtekeningen van mensen die haar petitie steunden op. Volgens de zangeres was dat vijf keer zo veel als normaal gesproken nodig is om een reactie vanuit Washington te krijgen.

De Equality Act wet is goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, dat gedomineerd wordt door de Democraten. De wet is echter nooit bij de voornamelijk Republikeinse Senaat voorgedragen, en als het aan het Witte Huis ligt, gaat dat ook niet gebeuren.