Rapper Meek Mill is verlost van zijn proeftijd. De artiest werd in 2007 veroordeeld voor het bezit van verboden wapens en drugs, maar valt na meer dan tien jaar niet meer onder het toezicht van de rechtbank.

De rechtbank in de Amerikaanse stad Philadelphia liet de 32-jarige Meek Mill het wapenbezit bekennen, maar liet alle andere aanklachten vallen, schrijft Chris Palmer van de Philly Inquirer.

De gevangenisstraf van de artiest was controversieel, aangezien naar verluidt een corrupte politieagent bij zijn zaak betrokken was. In 2015 kreeg Meek Mill huisarrest, omdat hij de voorwaarden van zijn proeftijd had geschonden. Vorig jaar werd hij wederom twee keer gearresteerd; één keer vanwege een vechtpartij en andere keer wegens roekeloos rijden.

Dat was voor de rechter reden om hem weer naar de gevangenis te sturen. De rapper bestempelde die uitspraak destijds als een wraakactie van de rechter.

Meek Mill heeft ondertussen alweer nieuwe muziek uitgebracht en werkt samen met onder anderen Jay-Z aan campagnes om aanpassingen binnen het Amerikaanse rechtssysteem onder de aandacht te brengen.