Kim Kardashian heeft zich jarenlang met weinig anders beziggehouden dan met beroemd worden. De realityster zegt dat het een obsessie was, die ze nu gênant zou noemen.

"Roem kan zo verslavend werken. Het heeft me veel tijd gekost voor ik inzag hoeveel je verliest als je alleen nog maar bezig bent met herkend worden", aldus Kardashian in gesprek met haar echtgenoot Kanye West in Vogue Arabia.

De 38-jarige realityster zegt dat haar focus nu elders ligt. Ze is niet langer bezig met roem, maar met haar familie. Kardashian en West hebben samen vier kinderen: Psalm, Chicago, North en Saint.

Hoewel ze jarenlang niks liever wilde dan bekend worden, merkt Kardashian nu ook dat er negatieve kanten aan de roem zitten. Zo vindt ze het lastig dat haar hele privéleven op straat ligt. Toch ziet ze ook in dat ze de roem kan inzetten voor goede dingen.

"Door de jaren heen heb ik van zo veel mensen gehoord hoeveel kracht ze hebben geput uit het feit dat ik ook de moeilijke periodes deelde. Daardoor voelden ze zich minder alleen. Ik vind het fijn dat ik naar voren kan treden en een stem heb. Maar iets meer privacy zou ik wel lekker vinden."