Sylvia Geersen heeft ooit haar borsten laten verkleinen na advies van Jeffrey Epstein, vertelde ze vrijdag in de laatste aflevering van Zomer met Art. De inmiddels overleden misbruikverdachte vond dat het Nederlandse model te grote borsten had en zij dacht zelf dat het invloed zou hebben op haar casting bij Victoria's Secret.

De nu 33-jarige Geersen verhuisde vlak nadat ze in 2006 meedeed aan het televisieprogramma Holland's Next Top Model naar New York, waar ze door een vriendin aan de steenrijke Amerikaanse zakenman werd voorgesteld.

Epstein vond dat ze talent had, regelde een appartement voor haar en beloofde haar in contact te brengen met Victoria's Secret. "Hij zag potentie en kon mij voorstellen aan bepaalde klanten en mensen", blikte Geersen terug op haar ontmoeting met de van seksueel en kindermisbruik verdachte miljardair.

Hoewel Epstein weleens vroeg of Geersen hem kon voorstellen aan vriendinnen - wat ze naar eigen zeggen nooit heeft gedaan - heeft ze verder nooit ongepast gedrag van hem opgemerkt.

Ook oud-model Mariana Verkerk, die tijdens haar carrière ook in aanraking met hem kwam, heeft nooit iets verontrustends meegemaakt. "Ik was echt verbouwereerd. We waren altijd met een groepje om hem heen, maar hebben nooit iets gezien."

Epstein, die zichzelf eerder deze maand van het leven beroofde in zijn cel in New York, zou tientallen minderjarige meisjes hebben misbruikt.