Actrice Imanuelle Grives moet langer in voorlopige hechtenis blijven, meldt de raadkamer van Antwerpen maandagmiddag. De actrice werd ruim een maand geleden op het Belgische festival Tomorrowland opgepakt vanwege drugsbezit.

Het onderzoek naar Grives is afgerond en overgedragen aan de correctionele rechtbank van Antwerpen. Het is nog niet bekend wanneer het proces zal plaatsvinden.

De zaak van de actrice werd maandag achter gesloten deuren behandeld. Grives werd in juli betrapt met meer dan honderd xtc-pillen, 20 gram cocaïne, een kleine 10 gram ketamine en enkele hoeveelheden MDMA en amfetamine. Ook in de Airbnb-woning die de actrice had gehuurd zijn drugs aangetroffen.

Actrice bereidde zich voor op een rol

De verklaring van Grives was dat zij zich probeerde in te leven in een personage voor een film en daarom de drugs bij zich had.

Hoewel het even duurde voor daar meer duidelijkheid over was, zei filmproducent Rodney Leysner later tegen NU.nl dat Grives inderdaad gecast was voor de film Suriname.

Er wordt gewerkt aan een nieuwe versie van de gelijknamige film die in 2011 was te zien in Surinaamse en enkele grote Nederlandse bioscopen. Grives' rol wordt overgenomen door Fajah Lourens.