Liam Hemsworth heeft officieel een scheiding aangevraagd na zijn breuk met zangeres Miley Cyrus, meldt TMZ. Het stel maakte eerder deze maand bekend uit elkaar te gaan.

Volgens TMZ heeft de Australische acteur de scheiding officieel in Los Angeles aangevraagd. Als reden zou hij 'onoverkomelijke verschillen' tussen hem en zijn vrouw hebben opgegeven.

Bronnen rondom het koppel bevestigden aan de website dat Cyrus en Hemsworth voor hun huwelijk afspraken hebben gemaakt dat het geld dat ze hebben verdiend tijdens hun huwelijk niet als gezamenlijk eigendom wordt gezien. Dit zou het proces van de scheiding moeten versimpelen.

Toen het nieuws over de breuk bekend werd, doken ook foto's op waarop Cyrus zoenend te zien is met Kaitlynn Carter, de ex-vrouw van realityster Brody Jenner. Hemsworth schreef dagen na de breuk op sociale media dat hij Cyrus "geluk en gezondheid" toewenst.

Het huwelijk van Hemsworth en Cyrus duurde nog geen jaar. Daarvoor had het duo al tien jaar lang een knipperlichtrelatie. Ook hadden de twee zich al eens eerder verloofd.