De 31-jarige man uit Amersfoort die in maart werd opgepakt omdat hij schrijver en columnist Özcan Akyol beledigde via Facebook, heeft een celstraf gekregen van vier dagen, meldt RTV Oost.

Omdat hij al vier dagen in voorarrest zat, hoeft hij niet terug naar de cel. De officier van justitie had een taakstraf van zestig uur geëist, waarvan dertig uur voorwaardelijk.

De Amersfoorter werd veroordeeld wegens belediging van Akyol. De politierechter achtte niet bewezen dat hij Akyol ook belaagde.

De man zei tijdens de zitting dat hij niet meer in de gaten heeft wat hij zegt en typt als hij boos is. "Ik wou mijn mening geven, maar gebruikte daarvoor de verkeerde woorden."

Ook vertelde hij dat hij zich gekwetst en gediscrimineerd voelt als het gaat over de islam en Marokkanen. "Daar word ik boos van." Naar eigen zeggen is hij inmiddels gestopt met sociale media en heeft hij zijn impulsiviteit onder controle.

Akyol wordt regelmatig bedreigd en doet daarvan altijd aangifte. "Ik ben vooral benieuwd hoe ver iemand mag gaan in het beledigen en belagen van een columnist vanwege diens opvattingen", zei hij eerder tegen De Stentor. "Wat dat betreft denk ik dat de uitspraak van de rechter in deze zaak heel interessant is."