Rafael van der Vaart is niet bezig met het opvoeden van zijn zoon Damián en zijn dochter Jesslynn, vindt Estavana Polman. De vriendin van de 36-jarige oud-voetballer zegt dat regelmatig tegen hem.

"Bij mij mag altijd alles. Zo zit ik in elkaar", aldus Van der Vaart in gesprek met JFK Magazine.

Zoon Damián kreeg Van der Vaart samen met zijn ex-vrouw Sylvie Meis, dochter Jesslynn samen met huidige vriendin Polman. Zijn zoon woont bij Meis in Hamburg en ziet Van der Vaart dus minder. "Als Damián een weekendje op bezoek komt, dan probeer ik alles in het weekend te proppen en is nee zeggen eigenlijk niet aan de orde."

Dat hij zijn oudste kind niet iedere dag ziet, vindt Van der Vaart moeilijk. "Daar kan ik soms echt verdrietig van worden. Je wil gewoon iedere dag bij ze zijn. Dat gaat helaas niet, al ben ik wel blij met hoe het nu gaat."

De oud-voetballer mist zijn dertienjarige zoon altijd, maar sommige dagen vallen hem net wat zwaarder dan andere. "Bijvoorbeeld als hij een wedstrijd heeft en ik die niet kan zien, of op de verjaardag van zijn zusje waar hij niet bij kan zijn vanwege school en de afstand. Met Kerst verdeel je de tijd. Met vakantie: delen. Dat is voor ouders en kinderen echt lastig."