AMSTERDAM - Behalve met een dvd neemt 'Destiny's child' ook afscheid van haar fans met het nieuwe album '#1's'. Dit meldt het Amerikaanse Billboard. Het is niet bekend welke criteria men gebruikt voor de tracklist, want niet alle nummers hebben de eerste plaats bereikt. Het album bevat naast oude songs, onder meer de nieuwe nummers 'Stand up for love' en 'Feel the same way I do'.

De soundtrack 'Check on it', die door zangeres Beyoncé is ingezongen voor de remake van de 'Pink Panther'-film, staat eveneens op het album. De zangeres vertolkt ook een rol in de film, die begin volgend jaar zijn Nederlandse première beleeft. De soundtrack zal de eerste uitgave worden van Beyoncé's eigen platenlabel.

Het nummer 'Stand up for love' wordt gebruikt als officieel lied voor de Wereldkinderdag op 20 november. De opbrengst van het lied, dat ook op single verschijnt, gaat naar het Ronald McDonald House en lokale kinderorganisaties. De dames, die deze maand zijn verkozen tot de 'beste popgroep ter wereld', gaan ieder hun eigen weg.

Nog dit jaar zal Beyoncé gaan acteren in de nieuwe film 'Dreamgirls' met Oscarwinnaar Jamie Foxx. Het volgende soloalbum van de 23-jarige zangeres ligt eind 2006 in de winkels. Michelle Williams werkt aan een R&B album en Kelly Rowland zet eveneens haar solocarrière voort.

Het trio verkocht sinds hun doorbraak in 1998 wereldwijd meer dan 40 miljoen albums. De meidengroep 'Destiny's child' was goed voor megahits als 'Bootylicious', 'Say my name' en 'Independent women'. Het album '#1's' ligt vanaf 25 oktober in de winkels.