De 31-jarige man uit Amersfoort die in maart werd opgepakt omdat hij columnist en presentator Özcan Akyol zou hebben bedreigd met de dood, wordt vervolgd. Hij moet zich dinsdag verantwoorden voor de politierechter, zo maakt De Stentor dinsdag bekend.

Het OM verdenkt hem van het belagen van Akyol, maar niet van het bedreigen, omdat er volgens het Openbaar Ministerie geen sprake zou zijn geweest van een strafbare bedreiging. De verdachte werd in maart opgepakt wegens een doodsbedreiging aan het adres van de columnist annex presentator.

Akyol laat in een reactie aan de krant weten benieuwd te zijn naar de uitspraak van de rechter. "Ik ben vooral benieuwd hoe ver iemand mag gaan in het beledigen en belagen van een columnist vanwege diens opvattingen", aldus Akyol. "Wat dat betreft denk ik dat de uitspraak van de rechter in deze zaak heel interessant is."

Eerder liet hij al aan NU.nl weten dat hij twee maanden online is lastiggevallen door de Amersfoorter. Dit zorgde volgens Akyol echter niet voor extreme beperkingen in zijn dagelijks leven.

"Maar er zijn zeker plekken en evenementen waar ik liever niet kom", vertelde hij. "Dan heb ik het over plaatsen waar mensen het stelselmatig met mij oneens zijn en daar een duidelijke mening over hebben."