Herdenkingsconcert met nummers van Hazes

ROTTERDAM - André Hazes, een jaar later. Zo heet het herdenkingsconcert dat vrijdagavond begon in Ahoy' Rotterdam. De zanger overleed precies een jaar geleden, maar is nog springlevend, volgens de artiesten die optreden. Guus Meeuwis opende het concert met 'Geef mij nu je angst'.

De Brabander scoorde dit jaar nog een enorme hit met het Hazes-nummer, dat hij vorig jaar ook zong tijdens de afscheidsplechtigheid in de ArenA. De rappers Lange Frans & Baas B brachten een ode aan Hazes. Willeke Alberti zong twee Hazes-nummers, waaronder De glimlach van een kind, waarmee haar vader ooit een hit had.

Willekes' vader Willy Alberti ontdekte André Hazes als volkszanger. Eerder trad Hazes als 8-jarig jongetje al eens op in een marktkraam bij Johnny Kraaykamp sr. Die onthulde vrijdag een beeld van de zanger op de Albert Cuypmarkt in de Amsterdamse Pijp. Het concert in Ahoy' duurde ruim twee uur en is met 10.000 bezoekers uitverkocht. Het publiek zwaaide massaal met zwarte sjaals met in het wit André Hazes erop. Veel fans waren in 'Hazeslook', met zwarte zonnebril en zwarte hoed.

As

In Hoek van Holland is vrijdagavond de as van André Hazes met tien vuurpijlen de lucht in geschoten. Het was de laatste wens van de vorig jaar op 53-jarige leeftijd overleden volkszanger. De pijlen werden op de Noorderpier aangestoken door zijn vrouw Rachel en kinderen Rox en Dré.

Het totale gewicht van de as van de Hazes bedroeg 2 kilo. Een deel gebruikten zijn weduwe en kinderen in een tatoeage. De overige as werd verdeeld over de vuurpijlen.

In Hoek van Holland waren een paar honderd mensen op de been. Zij konden de merkwaardige asverstrooiing op afstand volgen.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie