Patricia Paay mag over enkele dagen het zorghotel verlaten waar ze aan het revalideren is vanwege een val van de trap, meldt haar dochter Christina Curry dinsdag in de uitzending van RTL Boulevard.

Paay verblijft sinds eind mei in een zorghotel om te revalideren. De zangeres was ten tijde van de val aan het herstellen van een heupoperatie. Ze verloor haar evenwicht toen ze bovenaan de trap stond en viel naar beneden. Ze brak haar bovenbeen tijdens het incident.

"Ze heeft zich snel hersteld. Ze is een sterke vrouw, dus het komt helemaal goed. Over een paar dagen mag ze naar huis", aldus Curry. Paay maakte onlangs al bekend dat de artsen tevreden waren over haar herstel. Ze kijkt ernaar uit weer thuis te kunnen zijn. "Het is toch fijner als je weer in je eigen omgeving bent", liet ze toen weten.

Paay heeft ruim twee maanden in het zorghotel gezeten en kijkt ernaar uit weer aan het werk te gaan. "Ik heb al wat aanbiedingen, dus dat zit wel goed. Ik moet dan wel met krukken naar de studio, maar ik kan zitten en staan", liet ze onlangs weten aan Bekende Buren.