De hoofdstad stroomt zaterdag vol voor de traditionele Canal Parade van Pride Amsterdam. Ook uiteenlopende BN'ers vieren feest, blijkt uit foto's en video's die op sociale media verschijnen. NU.nl stelt een overzicht van de dag samen.

Jan Versteegh wenst iedereen via Instagram een gelukkige Pride.

Kim Feenstra maakte een selfie met Pride-icoon Diva Mayday en plaatste daar een bericht over hun lange vriendschap bij.

Roxeanne Hazes plaatste een foto op Instagram met haar kledingkeuze voor dit jaar.

Richard Groenendijk zit dit jaar in de jury van de Canal Parade, samen met onder anderen Songfestival-winnares Conchita Wurst en televisiepresentator Cornald Maas.

Paul de Leeuw wenst iedereen een gelukkige Pride toe. "Wees altijd trots op wie je bent", schrijft de presentator erbij. "En draag het uit!"

Ook Victoria Koblenko doet mee met Pride en schrijft op Instagram:"Love is for everyone. Niet alleen vandaag, maar vandaag een beetje extra."

Doutzen Kroes deelt een foto van zichzelf op Instagram. "Laten we allemaal de liefde vieren vandaag, en alle andere dagen."

Nicolette van Dam wenst iedereen een gelukkige Pride vanaf het strand in Marbella.

Olcay Gulsen begint haar dag bij een vijfsterrenhotel in het centrum van Amsterdam, samen met hotelmanager Remco van Kamp.

Acteur en televisiepresentator Kees Tol vaart over de grachten van Amsterdam, tussen de grote stoet met andere boten.

Transgendermodel Loiza Lamers vaart mee op een van de feestelijk aangeklede boten tijdens de optocht op de Amsterdamse grachten.