Raymond van Barneveld (52) heeft plannen om samen te gaan wonen met zijn vriendin Julia (35), met wie hij nu zo'n acht maanden samen is. Dat vertelt de darter aan Shownieuws, waarin hij voor het eerst openlijk spreekt over zijn nieuwe relatie.

Van Barneveld zegt dat zijn vriendin Julia, die in Londen woont, een goede baan heeft bij de Londense metro en dat het stel daarom "honderd procent zeker wil weten dat zij klaar zijn voor elkaar" voordat zij eventueel naar Nederland gaat verhuizen.

"We houden echt veel van elkaar", vertelt de darter. "Het is natuurlijk nooit van tevoren gepland, de dingen lopen zoals ze moeten lopen." Van Barneveld zegt dat de twee veel interesses delen. "Reizen, lekker eten. We hebben nooit woordenwisselingen."

De darter liet begin dit jaar weten dat hij na 25 jaar huwelijk gaat scheiden van zijn vrouw Silvia, met wie hij twee kinderen heeft. De scheiding is nog niet rond, zo laat Van Barneveld desgevraagd weten. "Dat gebeurt dit jaar of volgend jaar."

Wel heeft hij nog contact met zijn ex-vrouw. "Het zal voor haar natuurlijk niet meevallen, ik probeer haar te helpen waar ik kan."