De Nederlandse actrice Imanuelle Grives is zondag opgepakt op het Belgische festival Tomorrowland omdat ze een grote hoeveelheid drugs, waaronder zo'n honderd xtc-pillen en 20 gram cocaïne, bij zich had.

De 34-jarige Grives had naast xtc en cocaïne ook 11 gram ketamine, MDMA en marihuana bij zich, meldt Het Laatste Nieuws.

Het Belgische OM acht het onwaarschijnlijk dat de actrice zo'n hoeveelheid drugs niet wilde verkopen. Na haar arrestatie werd Grives' Airbnb-adres doorzocht, aldus Stéphanie Chomé van het parket in Antwerpen. "Daar werden nog cocaïne en verschillende soorten synthetische drugs aangetroffen."

De aanklacht luidt verdenking van handel en bezit van verdovende middelen en handel en bezit van psychotrope stoffen; dit zijn stoffen die invloed hebben op de psyche.

'Uit de hand gelopen experiment'

Volgens Grives' advocaat Koen Vaneecke bereidde de actrice zich voor op een nieuwe rol en was het drugsbezit "een uit de hand gelopen experiment". "Mijn cliënte heeft de gewoonte zich zeer goed voor te bereiden voor een nieuwe rol. Zo heeft ze ooit weken op straat geleefd voor een reeks over daklozen", zegt Vaneecke tegen De Telegraaf.

"Ter voorbereiding van een nieuwe rol wilde ze nu weten hoe het is om drugs te verkopen. Ze heeft zich echter compleet misrekend", aldus de advocaat. Vaneecke heeft geprobeerd de actrice onder voorwaarden vrij te krijgen. De onderzoeksrechter besloot haar echter minstens tot vrijdag vast te houden.

Grives' agent wilde tegenover NU.nl geen commentaar geven op de zaak. Haar Belgische advocaat en het parket van Antwerpen waren maandagmiddag niet meer bereikbaar.

Grives is bekend door haar rol in de film Alleen maar nette mensen. Ook nam ze deel aan Wie is de Mol? en speelde ze in Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam.