De Amerikaanse president Donald Trump heeft "een heel goed telefoongesprek" gehad met de Zweedse minister-president Stefan Löfven over A$AP Rocky, liet Trump zaterdag weten in een tweet.

De Amerikaanse rapper zit sinds begin deze maand vast in Stockholm nadat er beelden opdoken van zijn betrokkenheid bij een vechtpartij in de Zweedse hoofdstad.

Of ASAP, wiens voorarrest vrijdag werd verlengd tot 25 juli, veel heeft aan het telefoontje van de president, is echter de vraag.

Trump tweette dat hij heeft gezegd zelf garant te willen staan voor de borgsom van de rapper zodat hij op borgtocht vrij kan komen. Probleem is alleen dat Zweden geen borgtocht kent.

Trump: 'In de komende 48 uur spreken we elkaar weer'

Löfven gaf zaterdag voordat hij met Trump aan de lijn hing al aan dat hij weinig voor de rapper kan doen. "Ik zal Trump uitleggen dat het Zweedse rechtssysteem onafhankelijk is. In Zweden is iedereen gelijk voor de wet en dat geldt ook voor bezoekers uit andere landen." Wel gaf de minister-president aan het voornemen van Trump om te bellen "zeker positief" te vinden.

Trump is niet van plan Rocky te laten zitten. "In de komende 48 uur spreken we elkaar weer", tweette hij over zijn belletje met Zweden. Op aandringen van onder anderen zijn vrouw Melania, Kim Kardashian en Kanye West mengde Trump zich dit weekeinde persoonlijk in de zaak van A$AP Rocky.