Kim Kardashian en haar man Kanye West hebben naar verluidt een goed woordje gedaan bij de Amerikaanse president Donald Trump voor rapper A$AP Rocky, die vastzit in een Zweedse gevangenis.

Volgens TMZ doet Trump zijn uiterste best om A$AP Rocky vrij te krijgen. Kardashian bedankte hem daarvoor op Twitter.

Nadat de rapper begin deze maand werd opgepakt na een vechtpartij, zou West zijn vrouw hebben gevraagd contact op te nemen met Jared Kushner, de schoonzoon van Trump.

Kushner zorgde er eerder al voor dat Kardashian met Trump kon praten over hervormingen in het Amerikaanse gevangeniswezen. Na dat gesprek verleende de president gratie aan een vrouw die al 21 jaar vastzat voor een relatief licht drugsdelict.

Beroemdheden spreken steun uit voor A$AP Rocky

Verschillende beroemdheden hebben inmiddels hun steun uitgesproken voor de dertigjarige A$AP Rocky, die volgens sommigen onder erbarmelijke omstandigheden wordt vastgehouden.

"Ik ben verbijsterd door het nieuws dat mijn vriend A$AP Rocky slecht behandeld wordt door de Zweedse politie", schreef Rod Stewart deze week op Twitter. Hij eindigde zijn tweet, met daarin een foto van hemzelf en de rapper, met een oproep voor gerechtigheid.

De manager van de muzikant startte onlangs een petitie op Change.org voor zijn vrijlating.