Miljuschka Witzenhausen, die ook samenwerkt met haar regisserende vriend Philip, moet een knop omzetten wanneer zij zich samen op de werkvloer bevinden. Daardoor is het makkelijker om kritiek van hem te ontvangen, vindt de presentatrice.

"Tijdens ons werk zijn we een ander stel dan als we bijvoorbeeld samen uit eten gaan. Je zet echt een knop om", vertelt de 34-jarige Witzenhausen in gesprek met Grazia. "Als je man tegen je zegt 'Dit shot moet opnieuw', dan moet je dat niet als kritiek op jezelf zien. Hij is op dat moment de regisseur en dus de baas."

De twee werkten al samen voordat zij in 2016 een relatie met elkaar kregen, wat volgens de 24 Kitchen-chef in hun voordeel werkt.

"Inmiddels zeggen we wel meer tegen elkaar dan een 'normale' regisseur en presentatrice zullen doen", vertelt Witzenhausen, die ook samenwoont met haar vriend. "Je zegt toch sneller wat je op je lever hebt, waar je normaal misschien eerder zou denken: laat maar zitten."

Wel probeert de presentatrice ervoor te zorgen dat ze niet alleen nog maar met werk bezig zijn, maar ook voldoende ontspannen. "Uiteindelijk word je toch vaak een soort bedrijf met zijn tweeën. En dat is allesbehalve sexy. Het haalt echt alle seks uit je relatie."

Presentatrice gaat rest van zomer uitrusten

Eerder deze week liet Witzenhausen, de dochter van Astrid Holleeder, weten het de komende tijd wat rustiger aan te willen doen. Vorige week werd haar oom Willem Holleeder veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

"Ik heb de laatste jaren alleen maar gerend. Ik ga me richten op koken, uitrusten, op krachten komen. Eind van deze zomer ben ik er weer helemaal bij", vertelde ze op sociale media.