Wesley Sneijder ontkent berichten in de Turkse pers waaruit zou blijken dat Yolanthe Sneijder-Cabau 19 miljoen euro van hem eist. De oud-voetballer bevestigt wel dat het stel al een tijd uit elkaar is.

"Volgens de Turkse pers wil Yolanthe 19 miljoen van mij en zou ik haar 15 hebben gegeven. Het wordt echt steeds gekker. Konden de mensen maar zien hoe het echt zat", schrijft Sneijder op zijn eigen Instagram-account.

"Mensen zonder hersenen geloven alles wat ze lezen. Dat jullie het allemaal weten; Yolanthe heeft om niks gevraagd en ik zal haar om niks vragen. We hebben elkaars geld niet nodig, het zijn allemaal leugens."

Sneijder zegt het walgelijk te vinden wat hij over hem en Sneijder-Cabau leest. Ook zegt hij te beseffen dat het misschien beter is om niet te reageren.

"Ik heb zo veel respect voor Yolanthe en hoe kalm ze blijft. Maar ik ben niet zo. Ik laat mensen niet de hele tijd met mijn leven sollen!"

'Dat gaat niemand wat aan'

De oud-voetballer laat daarnaast weten dat Sneijder-Cabau en hij nog niet zijn gescheiden. "Ik heb veel fouten in ons huwelijk gemaakt. Maar dat gaat niemand wat aan."

De 34-jarige Sneijder en 33-jarige Sneijder-Cabau waren sinds mei 2009 samen, trouwden in juli 2010 in het Italiaanse Siena en hebben een zoon, de driejarige Xess Xava. Sneijder heeft nog een zoon, Jessey, die hij eerder met zijn jeugdliefde Ramona Streekstra kreeg.