Julio Iglesias is door een Spaanse rechter aangewezen als de biologische vader van Javier Sánchez Santos. De man spande een rechtszaak aan waarin de rechter nu geoordeeld heeft dat de 42-jarige man inderdaad de zoon van de zanger is.

Sánchez Santos is de zoon van de Portugese voormalige danseres María Edite Santos. Zij zou in 1975 een week met de zanger hebben doorgebracht en zwanger zijn geraakt. De 75-jarige Iglesias heeft dit echter altijd ontkend en weigerde eerder een DNA-test te doen.

Sánchez Santos zette privédetectives, die op zoek moesten gaan naar DNA van Iglesias en zijn kinderen, op de zaak. Zo zou er DNA zijn afgenomen van glazen en flesjes waar het nageslacht van de zanger uit heeft gedronken. Ook wordt beweerd dat het afval van de zanger is doorzocht.

Franse media melden dat niet het door privédetectives verzamelde DNA voor de uitspraak van de rechter zorgde, maar de verklaring van moeder Santos en de gelijkenis tussen haar zoon en Iglesias.

Nu de rechter heeft geoordeeld dat Iglesias de biologische vader van Sánches Santos is, heeft de zanger in totaal negen kinderen, van wie drie uit zijn eerste huwelijk met Isabel Preysler en vijf met het Nederlandse model Miranda Rijnsburger.