Miljuschka Witzenhausen, de dochter van Astrid Holleeder, heeft een dag nadat Willem Holleeder tot een levenslange gevangenisstraf is veroordeeld een bericht gedeeld waarin ze haar steun voor haar moeder uitspreekt. De presentatrice en kookboekenschrijfster spreekt over een "goede afloop".

"Zij aan zij met jou. Zo is het altijd geweest. We stonden er samen voor en hebben het samen gered. Zij aan zij met jou. Ik wens voor altijd. Ik wil je nooit hoeven missen", schrijft Witzenhausen op sociale media.

De 33-jarige presentatrice spreekt respect uit voor haar moeder en haar kracht om door te gaan. "Met een ijzeren discipline heb je je ertoe gezet, met ons te delen, hoe jouw/ons leven eruitziet, als je zo'n levensveranderende stap zet. Omdat je vond dat jouw lezers daar recht op hebben. Ze hebben je vanaf het begin gevolgd en hebben ook recht op een afloop."

"Een goede afloop", vindt Witzenhausen. "Een keuze voor het leven, ook al ligt de dood op de loer."

Astrid Holleeder vrijdag in RTL Boulevard

Astrid Holleeder, die bestseller Judas schreef, zal vrijdagavond in RTL Boulevard een voorproefje geven van haar nieuwe boek Familiegeheimen.

Donderdag werd bekend dat haar broer Willem is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De rechtbank van Amsterdam acht hem schuldig aan alle ten laste gelegde moorden en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Volgens de rechtbank is afdoende bewezen dat Holleeder een sturende rol heeft gespeeld bij de liquidaties op Cor van Hout (2003), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006).

Holleeder reageert op vonnis: 'Had al die tijd gelijk'
126
Holleeder reageert op vonnis: 'Had al die tijd gelijk'