Lil Nas X, de rapper van de hit Old Town Road, heeft verteld dat hij homoseksueel is. De artiest deed dat op de laatste dag van de Pride-maand door in een tweet op de tekst van zijn nummer Closure te wijzen.

In het bericht op Twitter zegt de twintigjarige Amerikaan: "Sommigen van jullie weten het al, anderen kan het niets schelen, sommigen zullen me niet meer zien staan. Maar voordat deze maand ten einde komt, wil ik dat jullie allemaal heel goed luisteren naar Closure."

In de tekst van het nummer rappt Lil Nas X onder meer dat hij niet meer wil acteren en het verleden wil afsluiten. Aan het einde van zijn tweet heeft hij een emoticon van een regenboog geplaatst, het symbool voor de lhbt-gemeenschap.

Tijdens Pride wordt in de hele maand juni wereldwijd de vrijheid van uiting van ieders seksuele geaardheid gevierd.

Ook verwijst hij in een daaropvolgende tweet naar de cover van zijn ep 7, die vorige maand verscheen, waarop onder andere een flatgebouw in regenboogkleuren staat afgebeeld.

Nummer met Nederlands tintje

De remix van Old Time Road, met een gastrol voor Billy Ray Cyrus (vader van Miley), stond wekenlang op de koppositie in de Amerikaanse Billboard Top 100 en ging daarvoor al viraal.

Het nummer heeft ook een Nederlands tintje. De negentienjarige producent YoungKio uit Purmerend zorgde voor de beat van Old Town Road.

Lees hier de tekst van Closure.