STOCKHOLM - Het Zweedse kledingbedrijf Hennes & Mauritz verbreekt toch het contract met fotomodel Kate Moss, die openlijk cocaïne zou hebben gebruikt. Het bedrijf stelde dinsdag in een verklaring zich niet te kunnen verenigen met drugs.

Eerder al had Moss haar werkgever excuses aangeboden. De krant The Times meldde zaterdag dat een fotograaf haar had betrapt juist toen zij een lijntje tot zich nam. Het Zweedse concern had Moss gecontracteerd voor de promotie van zijn nieuwe kledinglijn. H&M liet aanvankelijk - na de verontschuldigingen - weten door te gaan met Moss, maar is toch van gedachten veranderd.

In de verklaring stelt H&M zeer tegen drugsgebruik te zijn en al jaren drugsbestrijding te steunen. "Na de situatie goed te hebben geëvalueerd, is besloten dat een campagne met Kate Moss daarmee in strijd is", aldus de verklaring.

Bijkomen

Na alle hektiek heeft Moss besloten Groot-Brittannië even ontvluchten. Het model wil uitgerekend op het Spaanse party-eiland Ibiza bijkomen en uitrusten. Dat wil ze gaan doen in de villa van vriendin Jade Jagger, de dochter van Mick. Volgens de Britse krant The Sun is de villa onbereikbaar voor de pers en andere gegadigden.