Het nieuwe huis van prins Harry en hertogin Meghan Markle is met 2,4 miljoen Britse pond (2,7 miljoen euro) aan belastinggeld gerenoveerd, heeft Buckingham Palace dinsdag bekendgemaakt. Het tweetal zou privé de inrichting van Frogmore Cottage hebben betaald.

De zes maanden durende renovatie omvatte de vervanging van de elektrische bedrading, defecte plafondbalken en vloerbalken, verwarmingssystemen en gas- en waterleidingen. Volgens Britse media zitten er nu ook een luxe keuken en een yogastudio in het huis.

Het Britse koppel woonde in een residentie op het terrein van Kensington Palace, het Londense huis van Harry's oudere broer Prince William en zijn vrouw Kate. Maar sinds het huwelijk van Harry en Meghan in 2018 gaan de stellen meer hun eigen weg.

De Frogmore Cottage werd rond 1690 gebouwd. Koningin Charlotte liet het in de jaren 1790 moderniseren als buitenkasteel. Het pand is vernoemd naar de kikkers die ooit in het moerassige gebied leefden.

Belastingbetalers moesten het afgelopen jaar voor alle leden van het Britse koningshuis in totaal 67 miljoen pond betalen, een stijging van bijna 20 miljoen pond ten opzichte van het voorgaande jaar. Een groot deel van dat bedrag werd gebruikt om Buckingham Palace in Londen en koninklijke eigendommen te onderhouden.

Een foto van Frogmore Cottage. Bron: BrunoPress