NEW YORK - Het gaat goed met actrice Jennifer Aniston. Dat vertelde ze maandag tegen Oprah Winfrey , in een van de eerste interviews die ze gaf na haar echtscheiding van acteur Brad Pitt (41). Het stel gold ooit als droompaar, maar die droom duurde niet langer dan een paar jaar. "Het gaat goed. Ik maak me niet meer druk om het verleden", zei ze volgens nieuwszender ABC.

Pitt (Fight Club, Troy, Ocean's Eleven) en Aniston (Friends) leven sinds januari dit jaar gescheiden van elkaar. Op 25 maart diende Aniston (36) de echtscheidingspapieren in. Ze trouwden in juni 2000 in Malibu ten noorden van Los Angeles. Twee jaar eerder hadden ze elkaar leren kennen door een blind date.

Naar verluidt heeft Pitt inmiddels een relatie gekregen met Angelina Jolie, zijn tegenspeelster in Mr & Mrs Smith. Op Oprahs vraag of Jennifer ook weer aan een afspraakje toe was, knikte ze glimlachend.

Media

Aniston, die vooral bekend werd door haar rol als Rachel Green in de comedyserie Friends, had wel kritiek op de media die volgens haar een onjuist en veel te glamoureus beeld hebben geschapen van het echtpaar Pitt/Aniston. "We zijn ook maar mensen die een leven proberen te leiden."

De actrice zei te vinden dat de media te veel aandacht schenken aan haar scheiding. "Ik ben er al overheen, maar het zijn de media die niet over iets anders kunnen schrijven", zei Aniston in het programma. Ze riep de media op zich bezig te houden met andere zaken. "Kom op mensen, zet je er over heen, sla een bladzijde om."

In de war

Aniston was meer op haar gemak tijdens het interview met Oprah dan tijdens het recente, emotionele vraaggesprek met het tijdschrift Vanity Fair. De voormalige 'Friends'-actrice probeerde er toen het beste van te maken, maar was nog erg in de war, erkent ze. "Ik probeerde toch nog overeind te blijven, maar dat lukte niet helemaal."