Kevin Spacey heeft de rechter verzocht de rechtszaak waarin hij wordt beschuldigd van aanranding, te verwerpen. Dat zou blijken uit documenten die in het bezit zijn van The Blast.

De acteur claimt in de rechtspapieren op geen enkele manier schuldig te zijn aan de aanranding. Spacey eist daarnaast dat de beschuldiger zijn advocaatkosten betaalt.

De man die de aanklacht indiende, zegt dat hij in oktober 2016 door Spacey aangerand werd toen hij hem thuis een massage kwam geven.

Volgens de man greep de acteur zijn hand en forceerde hij hem zijn geslachtsdelen aan te raken. Ook wilde hij hem oraal bevredigen. Hierop pakte de man zijn massagetafel en ging ervandoor.

De rechter oordeelde eerder dat de man zijn identiteit niet prijs hoeft te geven. Spacey had hierom gevraagd omdat hij het niet juist vond dat de man anoniem bleef gedurende de zaak.

De acteur eiste dat de zaak geseponeerd zou worden als er geen identiteit bekend werd gemaakt, maar kreeg geen gelijk van de rechter.

Meerdere mannen beschuldigen Spacey

Spacey wordt door meerdere mannen beschuldigd van seksuele intimidatie en misbruik.

De beschuldigingen aan het adres van de gevierde acteur kwamen aan het rollen toen Anthony Rapp onthulde dat hij als 14-jarige was belaagd op een feestje door Spacey, die toentertijd 26 was.