AMSTERDAM - Karin Bloemen maakt in het theaterseizoen 2006-2007 haar toneeldebuut in het stuk Steel Magnolias. Dat heeft producent Albert Verlinde van V&V Entertainment maandag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de 45-jarige Bloemen een rol in een toneelstuk gaat vertolken.

Steel Magnolias vertelt over het wel en wee van zes hartsvriendinnen in een plattelandsdorpje. Andere hoofdrollen in het stuk zijn voor Renée Soutendijk en haar dochter Caro Lenssen. In het stuk spelen zij ook moeder en dochter. Het is de eerste keer dat de 21-jarige Lenssen, die al te zien was in films als Cloaca, Stille Nacht en 06/05, het theater in gaat.

De andere drie vriendinnenrollen worden vertolkt door Nelly Frijda, Diana Dobbelman en debutante Sylvia Hoeks. Het is de eerste keer dat het beroemde Broadway-stuk van schrijver Robert Harling in Nederland wordt opgevoerd. Het verhaal verwierf wereldwijd bekendheid door de filmversie die regisseur Herbert Ross in 1989 maakte. De hoofdrollen warden toen vertolkt door Sally Field, Olympia Dukakis, Dolly Parton, Shiley MacLaine, Darryl Hannah en Julia Roberts.

De regie van het stuk ligt in handen van Frans Weisz. De Nederlandstalige versie van Steel Magnolias maakt in het voorjaar van 2007 een tournee langs de theaters.