Kim Kardashian gaf donderdagavond een speech in het Witte Huis. De realityster nam het in haar toespraak op voor ex-gedetineerden.

Ook kondigde Kardashian in het bijzijn van de Amerikaanse president Donald Trump een nieuw project aan, waarmee ex-gedetineerden na hun vrijlating geholpen worden op het juiste pad te blijven en een baan te krijgen, schrijft The Guardian.

"Iedereen wil dat onze gemeenschap veilig is, en hoe meer hulp wij bieden aan deze gevangenen, hoe veiliger iedereen is", aldus de realityster.

Het was niet de eerste keer dat Kardashian het Witte Huis bezocht. Vorig jaar verleende Trump een gevangene gratie na een gesprek met de realityster. Na de vrijlating van Alice Marie Johnson kondigde Kardashian aan door te gaan met haar activisme.

Realityster zorgde voor vrijlating van zeventien gevangenen

In de afgelopen maanden kreeg de realityster het samen met advocaten voor elkaar dat zeventien gevangenen vrij werden gelaten. Het ging in alle gevallen om mensen die veroordeeld waren voor relatief kleine, meestal drugsgerelateerde vergrijpen en daar lange straffen voor hadden gekregen.

Naast haar pogingen om gedetineerden juridisch bij te staan, is Kardashian van plan een televisieprogramma over het onderwerp maken. Ook is ze onlangs begonnen met een vierjarige rechtenstudie.

Kardashians vader Robert was ook advocaat. Hij stond onder anderen O.J. Simpson bij.