David Letterman heeft Donald Trump voor zijn presidentschap meer dan dertig keer uitgenodigd als gast in zijn talkshow, maar tegenwoordig zou Letterman hem tijdens zijn show niet meer naast zich willen hebben, zo zei hij in een podcast van The Hollywood Reporter.

"Meer dan dertig keer? Nou, dat zal de VS goed hebben gedaan. Ik denk dat hij het gewoon leuk vond om op televisie te komen en ik had toen nog geen idee in wat voor een zielloze klootzak hij zou veranderen", aldus Letterman, die tegenwoordig zijn eigen show My Next Guest Needs No Introduction op Netflix heeft.

"Mensen vragen me vaak: 'Zou je Trump niet willen hebben in je programma?' Dan zeg ik 'nee'. Want ik wil alleen met de echte Donald Trump spreken en ik heb geen idee meer wie dat is. Was dat de Trump die voorheen vaak mijn gast was of is dat de Trump die we nu dagelijks zien?", vervolgt de vroegere latenightshowpresentator.

"Hij is gewoon een psychoot geworden. Ja hoor, dat zeg ik gewoon. Ik zou hem wel willen spreken om te vragen waar het mis is gegaan met hem. We kennen elkaar al lang, dus daar ben ik wel benieuwd naar."