Kim Kardashian ligt onder vuur nadat ze de voor moord veroordeelde Kevin Cooper in de gevangenis opzocht om te lobbyen voor een nieuw DNA-onderzoek in zijn zaak. Onder anderen de moeder van een van de slachtoffers heeft gereageerd, meldt TMZ.

Kardashian heeft zich in de afgelopen maanden ingezet voor gevangenen die een levenslange straf uitzitten voor relatief kleine delicten.

Zo sprak ze met president Donald Trump over de zaak van Alice Johnson, die mede door Kardashians inzet werd vrijgelaten na 22 jaar vast te hebben gezeten voor drugsgerelateerde vergrijpen.

Onlangs bezocht ze Cooper, die is veroordeeld voor de moord op zijn buren, hun dochter en de elfjarige jongen die bij hen logeerde. Cooper heeft zelf altijd ontkend. Kardashian hoopt dat de gouverneur van Californië, Gavin Newsome, ervoor zorgt dat er een nieuw DNA-onderzoek in de zaak komt.

Actie van Kardashian maakt moeder van slachtoffer 'ziek'

Mary Ann Hughes, de moeder van het elfjarige slachtoffer, reageert geschokt op de actie van Kardashian. Ze vertelt aan TMZ dat Kardashian zich laat gebruiken door Cooper. "Wat ze ons aandoet, maakt me ziek. Er is niets dat de immense pijn die ze ons aandoet kan rechtvaardigen", aldus Hughes.

"Ze heeft overduidelijk niet al het bewijs gelezen", zegt Hughes over Kardashian. "Als ze eens alle transcripten van de rechtszaak zou lezen, zou ze al ziek worden bij het idee dat ze samen met hem in één kamer moet zijn", zegt de moeder, die niet twijfelt aan de schuld van Cooper.

"Coopers advocaten gebruiken haar vanwege haar status en beroemdheid, want ze kunnen de waarheid niet gebruiken om Cooper te helpen. De waarheid veroordeelt hem juist", besluit ze.

Kardashian zelf heeft nog niet gereageerd op de kritiek.