Colin Farrell verscheen na zijn 25e verjaardag met zo'n kater op de set van de film Minority Report dat hij de grootste moeite had met het onthouden van zijn tekst.

De inmiddels 43-jarige acteur had destijds maar liefst 56 takes nodig voor één zin goed op camera stond, vertelde Farrell aan The Mirror.

Hoewel de acteur vrij had gevraagd voor de dag na zijn verjaardag, moest hij gewoon werken. "Ik dacht dat een film met zo'n groot budget wel zou luisteren naar mijn verzoek, maar ik moest gewoon werken", zegt Colin, die samen met Tom Cruise de hoofdrol vertolkte. "Ik had een zware nacht achter de rug en ik had niet geslapen."

Nu, achttien jaar later, herinnert de acteur zich de bewuste zin - 'I'm sure you've grasped the fundamental paradoxical pre-crime methodology' - nog goed. "Die heeft me zoveel paniek en angst bezorgd. Mijn zus was die dag op de set en moest na 56 takes vertrekken. Ik was een ramp."

Farrell kampte in het verleden met drugs- en alcoholverslavingen en liet zich in 2005 voor het eerst behandelen in een kliniek. In april vorig jaar liet hij zich uit voorzorg opnemen.