AMSTERDAM - Jarenlang heeft ze met een pincet haar wenkbrauwen bijgewerkt en nu krijgt actrice Salma Hayek een rol met woeste wenkbrauwen. Ze speelt de rol van Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo, die haar in één lijn doorgroeiende wenkbrauwen juist als ultieme schoonheid zag.

De actrice moet nu met plak-wenkbrauwen de zwarte haarstreep boven haar ogen namaken. En om het ‘snorretje’ van de kunstenares te krijgen moet Salma haar bovenlip scheren. Voor degenen die Salma niet kennen: ze is een Mexicaanse actrice met een getinte huid en donker haar. Dus met dat snorretje zal het wel lukken.

Voor de rol van Frida Kahlo hebben zowel Madonna als Jennifer Lopez auditie gedaan. De kunstenares was bekend in Mexico in de jaren 1930 en 1940. Ze had een stormachtige affaire met Diego Rivera en lonkte met communist Leon Trotsky. Ook hield ze erg van tequila. Al haar geluk en ongeluk schilderde ze van haar af en inmiddels zijn haar ‘primitieve’ doeken enorm bekend en geliefd. Actrice Salma Hayek vindt het een eer de rol te mogen vertolken en hoopt zo de wereld ‘iets van de geest van Mexico te laten zien.