Producer en dj Headhunterz heeft een schikking getroffen met de advocatenkantoren waar zijn voormalige belastingadviseur Frank B. aan verbonden was. De procedure tegen B. gaat wel door, zo wordt woensdag gedeeld in een persverklaring.

De advocatenkantoren en Headhunterz geven een schikking de voorkeur boven een verdere procedure, zo laten zij weten. "Er wordt tussen hen dus niet doorgeprocedeerd, maar zij richten zich weer volledig op de toekomst", is te lezen in het persbericht.

Headhunterz ging eerder in hoger beroep, nadat hij door de rechter in het ongelijk werd gesteld toen hij zijn adviseur beschuldigde van het schenden van zijn zorgplicht.

B. had Headhunterz, die eigenlijk Willem Rebergen heet, geadviseerd buitenlandse vennootschappen, onder meer op Cyprus, op te richten om inkomsten buiten het zicht van de Belastingdienst te houden. Bovendien moest de hardstyleproducer op papier naar het buitenland verhuizen. Hij bleef echter in Nederland wonen.

Headhunterz stapte zelf naar Belastingdienst

Headhunterz stapte uiteindelijk zelf naar de Belastingdienst om schoon schip te maken. Tijdens de zaak tegen B. voerde hij aan dat hij door diens adviezen flinke schade had geleden. Volgens de rechtbank heeft de fiscalist echter "bekwaam" gehandeld. B. hoeft dan ook geen schadevergoeding te betalen, terwijl de dj tonnen had geëist.

B. gold als 'fiscalist van de sterren'. De FIOD viel in maart diens kantoor en woning binnen omdat hij Nederlandse artiesten op papier naar belastingparadijzen liet verhuizen om belasting te ontduiken.

Een van hen was dus Headhunterz. B. verzon ook constructies voor onder anderen Linda de Mol en Afrojack. Er loopt nog altijd een strafrechtelijk onderzoek naar hem.