De Belgische koning Albert (84) zal DNA afstaan, zodat onderzocht kan worden of hij de biologische vader van Delphine Boël is. De advocaat van de koning bevestigt in gesprek met het AD dat hij "na uitgebreide lezing van het arrest en beraadslaging" tegemoetkomt aan het arrest van het Hof van beroep.

"Omdat hij respect heeft voor de juridische instelling", aldus zijn advocaat. Als Albert II hier niet aan tegemoetkwam, riskeerde hij een dagelijkse dwangsom van 5.000 euro. Volgens zijn advocaat heeft hij dinsdagmorgen het DNA al laten afnemen.

Boël beweert al jaren dat zij een dochter van Albert II is. Ze probeert sinds 2013 via de rechter erkend te krijgen dat ze zijn dochter is, waarbij ze eist dat hij een DNA-test ondergaat. Koning Albert II heeft dit tot nu altijd geweigerd.

Boëls moeder Sybille de Selys Longchamps zou tussen 1966 en 1984 een relatie met de vorst hebben gehad. Delphine Boëls juridische vader, de zakenman Jacques Boël, heeft eerder DNA-materiaal afgestaan. Daaruit bleek dat hij niet haar biologische vader is. Het hof had al eerder officieel vastgesteld dat hij ook niet de wettelijke vader is.

Albert II was bijna twintig jaar koning van België. Hoewel hij niet langer het staatshoofd is, mocht hij na zijn abdicatie de titel koning behouden. Zijn zoon Filip nam de troon ruim vijf jaar geleden van hem over.