LOS ANGELES - Popster Michael Jackson heeft een keur aan bekende artiesten om zich heen verzameld die samen met hem het lied From the Bottom of My Heart gaan opnemen. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de orkaan Katrina.

Onder meer Mariah Carey, Snoop Dogg, James Brown en Lenny Kravitz hebben hun medewerking toegezegd, meldde Jacksons woordvoerster maandag.

Ook de artiesten Wyclef Jean, Lauryn Hill en Missy Elliot laten hun stem horen op de single. "Michael Jackson is continu op zoek naar artiesten die met hem willen werken aan dit project", legt een woordvoerder van de 'King of Pop' uit. "Hij hoopt in alle bescheidenheid dat de single iets bijdraagt aan het lot van ieder individu dat is getroffen door de ramp."

De 47-jarige zanger vertelde vorige week geraakt te zijn door het leed en de verwoestingen die Katrina heeft aangericht en hij besloot een nummer te schijven voor de slachtoffers van de orkaan.

Het is niet de eerste keer dat Jackson een single uitbrengt om geld op te halen voor mensen in nood. In het midden van de jaren '80 haalde hij en collega's meer dan 48 miljoen euro op voor mensen in Afrika, met de single 'We are the world'.