Iggy Azalea heeft haar Twitter- en Instagram-account verwijderd. Ze zegt niets mee te willen krijgen van de reacties op haar naaktfoto's die dit weekend zijn uitgelekt.

De beelden zijn afkomstig van een shoot voor het Australische tijdschrift GQ van drie jaar geleden. Op foto's in dat blad bedekte de 28-jarige Australische rapper haar borsten, maar de afgelopen dagen circuleerden op sociale media beelden uit de sessie waarop ze dat niet deed.

Daar is Azalea boos over, liet ze weten vlak voordat ze haar accounts offline haalde. "Ik voelde me op m'n gemak bij zo'n respectabel blad, wetende dat alleen de beelden zouden worden gebruikt waarop ik me met mijn handen bedekte. Ik heb nooit toestemming gegeven voor het vrijgeven van topless foto's. Er was geen reden voor iemand om die te bewaren."

Azalea zegt niet alleen boos te zijn over het lek, maar ook "overrompeld, vernederd, boos en verdrietig" te zijn. "Ik zie een hoop opmerkingen van mannen die hun gedachten en fantasieën over mijn lichaam delen en daar ben ik echt door van slag. De perverse dingen die mensen zeggen, zijn te veel voor me."