Goedele Liekens gaat de belangen voor de burgers van België op het hoogste politieke niveau behartigen. De seksuologe en programmamaker is verkozen tot lid van het federale parlement.

De 56-jarige Liekens stond verkiesbaar voor de partij Open Vld Vlaams-Brabant en kan door het ontvangen van bijna 16.000 voorkeursstemmen rekenen op een plek in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Liekens bedankte haar kiezers op Instagram.

Tijdens het stemmen afgelopen zondag, zei Liekens tegen HLN dat ze geen idee had hoeveel stemmen ze binnen zou slepen. "Ik heb heel wat positieve reacties gekregen. Mijn stem is helemaal weg, maar ik hoop er duizenden in de plaats te krijgen."

'Ik probeer vrouwen centraal te zetten'

Liekens stelde zich in maart verkiesbaar en kreeg een derde plek op de kieslijst van de partij.

"Al twintig jaar lang probeer ik vrouwen centraal te zetten. Met als rode draad: het maatschappelijk debat aanzwengelen. Dat deed ik op televisie, dat deed ik voor de Verenigde Naties (waar Liekens al bijna twintig jaar goodwillambassadeur is, red.) Dus is dit een logische stap. Ik kan niet langer aan de zijlijn blijven staan."

De Vlaamse zet zich al sinds 1999 in voor het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties en rapporteerde in die rol al aan het Belgische parlement.