Harvey Weinstein zou een schikking hebben getroffen met beschuldigers, het voormalige bestuur van The Weinstein Company en de procureur-generaal in New York. Dat meldt The Wall Street Journal.

Het zou gaan om een bedrag van 44 miljoen dollar (39 miljoen euro), waarvan 30 miljoen naar slachtoffers, voormalige werknemers en hun advocaten gaat. De overige 14 miljoen wordt gebruikt voor het betalen van de juridische kosten voor de voormalige bestuursleden van The Weinstein Company.

De deal zou zijn gemaakt om een civiele rechtszaak van de procureur-generaal, waarin Weinstein en zijn voormalige bestuurscollega ervan beschuldigd worden een gevaarlijke werksituatie voor hun personeel gecreëerd te hebben, tegen te houden.

Weinstein wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag, variërend van ongewenste intimiteiten tot verkrachting. De 67-jarige oud-filmproducent ontkent in alle gevallen dat het om seks onder dwang ging.

Deze schikking heeft geen invloed op een andere strafzaak die in New York tegen Weinstein is aangespannen, waarin hij wordt beschuldigd van verkrachting en andere seksuele vergrijpen. Deze zaak komt in september voor de strafrechter.