In het huis van Aretha Franklin zijn drie handgeschreven testamenten gevonden met betrekking tot de nalatenschap van de zangeres, meldt persbureau AP dinsdag op basis van een verklaring van de advocaat van de in augustus 2018 overleden zangeres.

Het recentste testament dateert van maart 2014. In de tekst verdeelt de zangeres haar bezittingen onder haar familieleden. Volgens de advocaat werd het vier pagina's tellende testament gevonden onder de kussens van de bank in de woonkamer.

Twee eerdere versies van het testament, die dateren van 2010, werden aangetroffen in een gesloten kast. De sleutel van de kast was onlangs gevonden.

David Bennett, de advocaat van Franklin, zegt dat het handschrift van de zangeres zelf is. Sommige passages zijn moeilijk leesbaar. Ook zijn sommige delen doorgekrast en zijn er woorden in de kantlijnen geschreven.

Onduidelijk of documenten rechtsgeldig zijn

De advocaat heeft de testamenten ingeleverd bij de rechtbank van de staat Michigan. Hij stelde niet zeker te weten of de documenten rechtsgeldig zijn. De vier zonen van Franklin werden hier van tevoren van op de hoogte gesteld.

Franklin stierf op 16 augustus 2018 aan de gevolgen van kanker. Vlak na haar overlijden verklaarden haar advocaten en familieleden nog dat ze geen testament had opgemaakt.