AMSTERDAM - Diverse Engelse artiesten als Coldpay, Keane en Radiohead zijn bij elkaar gekomen om weer een 'Help'-album op te nemen. De opbrengst van de CD gaat naar War Child. Dit meldt de BBC. Het initiatief komt tien jaar nadat onder andere Oasis en Blur het originele album 'Help: a day in the life' hadden opgenomen om kinderen in oorlogsgebieden te steunen. Toen bracht het album bijna twee miljoen euro op.

Het duurde ongeveer 32 uur om het 22 tracks bevattende album op te nemen. Radiohead en Manic Street Preachers zijn de enige bands die aan beide 'Help'-albums hebben meegewerkt. Coldplay heeft een nieuwe versie van het nummer 'How you see the world' opgenomen, omdat het nummer al in Japan te koop was. "Het scheelde bijna niets, maar ik ben blij dat Coldplay ook meedoet", vertelt de opgeluchte directeur van War Child.

Het is niet de eerste keer dat artiesten de handen ineenslaan om geld in te zamelen voor arme landen. In 1985 bracht Bob Geldof 'Band Aid' bij elkaar. De opbrengst van de concerten was bestemd voor hulp tegen de honger in Afrika. Twee maanden geleden deed Geldof hetzelfde.

De tracks op 'Help: a day in the life' kunnen van het internet worden gedownload. Het album ligt vanaf 26 september in de winkels.