Een New Yorkse roddelfotograaf heeft Ariana Grande aangeklaagd, omdat de zangeres een van zijn foto's onrechtmatig zou hebben gebruikt. Op die beelden is de zangeres zelf te zien, melden verschillende bronnen, waaronder TMZ, dinsdag.

Robert Barbera fotografeerde Grande vorig jaar op straat toen zij met een Sweetener-tas rondliep. Dat werd later ook de titel van haar nieuwe album. Op de dag van de release gebruikte de zangeres twee van Barbera's foto's voor een Instagram-bericht met de tekst: "Happy sweetener day."

Barbera stelt dat Grande hem niet om toestemming heeft gevraagd en evenmin geld heeft betaald voor het gebruik van zijn foto's. De zangeres kreeg ruim 3,3 miljoen likes van haar volgers. De fotograaf eist nu minimaal 25.000 dollar per foto. Mocht de winst die Grande op de foto's maakte hoger uitvallen, dan wil de fotograaf dat bedrag hebben.

Grande ligt al langer overhoop met fotografen. Eind maart deden verschillende persgroepen en mediaorganisaties hun beklag over de strenge regels bij haar Sweetener-tour. Fotografen bij haar concerten worden verplicht om de rechten van hun beelden af te staan aan het bedrijf van Grande.

Grande begon haar Sweetener-tour op 18 maart in de Amerikaanse stad Albany. Op 23 en 24 augustus en 11 september treedt ze op in de Ziggo Dome in Amsterdam.