Trijntje Oosterhuis is veel afgevallen, maar de zangeres houdt het voor mogelijk dat het goed voor je persoonlijke ontwikkeling kan zijn als je een korte periode iets zwaarder dan wenselijk bent.

"Het Alizonne-dieet heeft me echt geholpen om af te vallen, maar ik heb levenslang. Ik zou bijna zeggen: het is voor iedere vrouw goed om tijdelijk iets te dik te zijn, want dan moet je je zelfvertrouwen uit andere dingen halen, die er veel meer toe doen dan de buitenkant", zegt Oosterhuis in een interview in Veronica Magazine.

"Nou ben ik nooit een slanke den geweest, daar hoef ik mijn identiteit ook niet uit te halen, maar het is ook leuk om het een keer om te draaien: wat gebeurt er met me als ik de beste versie van mezelf kan zijn? Nou, dan voel ik me toch wel on top of the world!"

'Misschien heb ik letterlijk een jas uitgedaan'

De 44-jarige Oosterhuis, wier nieuwe album Dit Is Voor Mij binnenkort verschijnt, beschouwt het kwijtraken van haar overtollige kilo's als een fysiek afscheid van een tijd waarin ze zichzelf niet optimaal voelde, haar scheiding moest verwerken en zelfs kortstondig twijfelde aan haar artiestenbestaan.

"Misschien heb ik letterlijk een jas uitgedaan met het verliezen van die kilo's. Als je afrekent met het verleden, ontstaat er weer ruimte voor een nieuw Mario Bros-veldje in jezelf. Daar hoort soms zo'n metamorfose bij."