De Amerikaanse actrice Felicity Huffman heeft maandag voor de rechter in Boston bekend dat ze iemand heeft betaald om te frauderen met een toelatingsexamen. De aanklager eiste vier maanden cel en een boete van 20.000 dollar (bijna 17.800 euro), schrijft CNN. In september wordt de uitspraak in de zaak verwacht.

De actrice, vooral bekend van Desperate Housewives, betaalde 15.000 dollar om iemand naar de toelatingstest van haar dochter te laten kijken. Gemaakte fouten werden door de persoon in kwestie verbeterd. Zodoende scoorde haar dochter vierhonderd punten meer bij de zogenoemde SAT dan een jaar eerder.

"Ik schaam me diep en heb spijt van wat ik heb gedaan. Ik neem volledige verantwoordelijkheid voor mijn daden en zal de gevolgen accepteren. Ik schaam me voor de pijn die ik mijn dochter, mijn gezin, mijn vrienden, mijn collega's en de onderwijswereld heb berokkend", liet Huffman eerder al optekenen door Amerikaanse media.

De actrice behoort tot een groep van vijftig mensen die van omkoping wordt beschuldigd. Rijke ouders betaalden in totaal 25 miljoen dollar om coaches om te kopen om hun kinderen te kunnen plaatsen bij gerenommeerde universiteiten zoals Yale en Georgetown.

Huffman bood in de rechtszaal haar verontschuldigingen jegens andere studenten en hun ouders aan. Tegen William H. Macy, de man van Huffman, is geen aanklacht ingediend.