R. Kelly krijgt van de rechter een tweede kans om te reageren op een aanklacht wegens seksueel misbruik. De zanger verloor de zaak eerder, omdat hij niet op de aanklacht was ingegaan, meldt TMZ.

R. Kelly verloor de rechtszaak op basis van een standaardoordeel, omdat de zanger niet op kwam dagen tijdens de zitting en niet had gereageerd op de aanklacht van Heather Williams. Zij zegt op zestienjarige leeftijd door hem te zijn misbruikt.

De advocaten van R. Kelly probeerden deze beslissing terug te draaien door de rechter te vertellen dat de zanger overweldigd en in de war was door de aantijgingen die hij onder ogen kreeg. Hij zat op dat moment vast wegens het niet betalen van alimentatie.

R. Kelly's advocaten beweren daarnaast dat hij analfabeet is en de aanklacht daarom niet goed heeft kunnen lezen. De rechter heeft vervolgens besloten de eerdere beslissing terug te nemen.

Dit betekent dat R. Kelly binnenkort weer in de rechtbank wordt verwacht om een reactie te geven op de aanklacht van Williams.

De zaak rondom Kelly's betalingsachterstand van alimentatie werd voorlopig opgelost, nadat hij het bedrag van 62.000 dollar (zo'n 55.000 euro) betaalde. Dit was de alimentatie voor de maanden maart, april en mei die de zanger nog niet aan zijn ex-vrouw Drea had betaald.