Kim Kardashian heeft zich de afgelopen drie maanden hard gemaakt voor de vrijlating van zeventien gevangenen. In negentig dagen tijd zou de realityster onder meer hebben geholpen door juridische kosten te betalen.

De zeventien mensen waren allen veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen zonder kans op vrijlating vanwege drugshandel, zo meldt TMZ. Volgens de entertainmentsite ging het om hoge straffen voor tamelijk kleine vergrijpen.

Kardashian studeert momenteel rechten en zet zich al langer in voor de vrijlating van gevangenen die naar verhouding hoge straffen hebben gekregen. Ze ging onder meer op bezoek bij president Donald Trump om een beter leven voor de gevangenen te garanderen. Zo kan bijvoorbeeld worden gekeken naar de straffen die deze gevangenen moeten uitzitten.

Alle gevangenen die zij tot nu toe heeft geholpen, hadden al meerdere jaren vastgezeten. Hun families konden de juridische kosten niet betalen.

Een deel van de gevangenen kwamen al eerder naar buiten met hun verhaal, maar de lijst blijkt nu langer te zijn dan in eerste instantie werd gedacht. Daarbij zou Kardashian, samen met de advocaten bij wie ze stage loopt, zich inzetten voor nog meer gevangenen die nog niet zijn vrijgelaten.