AMSTERDAM - De Nederlandse rapper Ali B. brengt in oktober het boek 'Rap around the world' uit. Daarin worden thema's behandeld als kinderprostitutie, aids en kinderarbeid. Het boek verschijnt ter gelegenheid van de reis die Ali B. heeft gemaakt naar zeven ontwikkelingslanden. Het verhaal bevat de dagboekaantekeningen en de raps die Ali B. tijdens de reizen heeft gemaakt.

Op uitnodiging van Plan Nederland bezocht de rapper de landen om te onderzoeken onder welke omstandigheden jongeren op de wereld leven. Plan Nederland ontwikkelde het project om Nederlandse jongeren te betrekken bij ontwikkelingsvraagstukken en de oneerlijke verdeling van welvaart in de wereld.

Ali B. bezoekt in de serie met afwisselende co-rappers Senegal, Malawi, de Filippijnen, Bangladesh, Ecuador, de Dominicaanse Republiek en Colombia. Met lokale rappers maken Ali B. en de co-rapper tijdens elke reis een rap over hun ervaringen.

Voordat het boek uitkomt, is het resultaat van deze muzikale reizen vanaf woensdag te zien op MTV. Gelijk met het boek 'Rap around the world' verschijnt de dvd met interviews en de zevendelige televisieserie. Dit najaar gaan ongeveer zevenhonderd VMBO-scholen aan de slag met een speciaal 'Rap around the world'-lespakket, waarin Ali B. optreedt als virtueel docent.