Kim Foxx, de aanklager in de zaak rond Jussie Smollett, is gedagvaard door een oud-rechter. Deze voormalige rechter wil dat er naar het verloop van de zaak gekeken wordt.

Foxx kreeg veel kritiek over zich heen nadat ze alle aanklachten tegen Smollett had ingetrokken. De Empire-acteur werd verdacht van het doen van een valse aangifte na een vermeende mishandeling met homofobie en racisme als motief.

Oud-rechter Sheila O'Brien hoopt dat er een speciaal aanklager wordt aangesteld die gaat onderzoeken hoe Foxx heeft gehandeld in de zaak.

Volgens O'Brien werd de zaak "geplaagd door onregelmatigheden" en heeft Foxx de buitenwereld "misleid" door net te doen alsof ze de aanklacht behandelde als alle andere aanklachten.

Donderdag vindt een hoorzitting over de gang van zaken plaats en O'Brien hoopt ook Smollett daarheen te krijgen, schrijft TMZ. De oud-rechter wil dat Foxx en Smollett dan alle documenten laten zien om te bewijzen dat er niet mee gesjoemeld is.

Smollett ontkent een valse aangifte te hebben gedaan. De acteur houdt vol dat hij eind januari door twee mannen is aangevallen. Zij deden volgens hem racistische en homofobe uitspraken, gooiden een vloeistof over hem heen en bonden een strop om zijn nek.